Централната избирателна комисия няма протокол за реакция при бомбена заплаха, но подготовката за вота

...
Централната избирателна комисия няма протокол за реакция при бомбена заплаха, но подготовката за вота
Коментари Харесай

ЦИК не знае как да реагира при бомбена заплаха на изборите

Централната изборна комисия няма протокол за реакция при бомбена опасност, но подготовката за вота протича по проект. Изборните бумаги се транспортират към регионалните управи, завършват и последните образования на членовете на изборни комисии в страната, оповестиха от ЦИК на последния си брифинг преди вота.

Заради бомбените закани в учебни заведения в цялата страна, в които има изборни секции, ЦИК е в непрекъснат контакт с управлението на Министерство на вътрешните работи. След още една среща на следващия ден сред членовете на изборната комисия и министър Демерджиев, ще се реши дали към секционните изборни комисии да се изпраща специфичен протокол за деяние при обстановка със опасност, разгласи Росица Матева. Тя не чака спиране на вота в неделя.

 
Не сме взимали решение дали да се създаде специфичен протокол за деяние по отношение на бомбените закани. Ще изпратим телефони, в които при положение на потребност да алармира до Министерство на вътрешните работи. Министър Демерджиев на следващия ден ще се срещне с управлението на ЦИК, с цел да се разиска какви дейности би трябвало да бъдат подхванати.
Росица Матева, представител на ЦИК

2 891 са секциите в страната и отвън нея. 302 са преносимите. В лечебни заведения и обществени заведения са открити 216 секции, в 19 места за задържане ще се гласоподава. С машини ще се гласоподава в 9366 секции в България и 245 отвън страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР